Ing. Martin Heřmánek

    Ing. Martin Heřmánek

    Jak byste krátce popsal(a) svou osobu?

    V gastronomii se díky svým rodičům pohybuji již od dětství. Na základě toho faktu se pohostinství a služby staly nedílnou součástí mého života. Již od střední školy, jsem díky systému studijních praxí, měl mnoho možností vyzkoušet si práci v nejrůznějších druzích gastronomických podniků a tak poznat českou gastronomickou kulturu. Poznávání a seznamování se s restauracemi mě provází i v mé profesi sommeliera a obchodníka. Proto mě vždy velice potěší, když vidím poctivou gastronomickou práci prováděnou s úctou k řemeslu a srdcem. Což jsou i hodnoty, které se snažím předávat svým studentům na hotelové škole.

     

    Jak byste srozumitelně představil(a) svou pracovní pozici?

    Pracuji jako hlavní sommelier a specialista pro prémiovou gastronomii ve společnosti BOHEMIA SEKT, náplní mé práce jsou aktivity spojené s prodejem sektů a vín, marketingová činnost a školení firemního personálu, také   personálu našich obchodních partnerů z oblasti gastronomie na téma správného servisu, prodeje a zacházení s vínem a sekty.

     

    Jak musí podle Vašeho názoru vypadat hotel, který si zaslouží být nejlepší?

    Z mého pohledu by ten nejlepší hotel měl jít jednoznačně příkladem svým konkurentům. A to jak v oblasti klasifikace a podstoupení certifikace hotelových služeb, tak hlavně v systematické práci s lidskými zdroji. Protože jejich zaměstnanci jsou ti, kdo z hotelu udělají něco více než jen výraznou investici v oboru gastronomie a hotelnictví. Jen láska k řemeslu z nás dělá ty nejlepší!