Mgr. Pavel Borowiec

    Mgr. Pavel Borowiec

    Jak byste krátce popsal(a) svou osobu?

    Jsem diplomovaný pivní sommeliér Doemens Academy v Mnichově. Od roku 2011 vydávám časopis o kvalitě piva a pivní kultuře Pivo Bier Ale. Řadu let působím jako porotce nejvýznamnějších evropských degustačních soutěží jako European Beer Star, Brussels Beer Challenge, Word Beer Awards nebo Birra del Anno. Spolu s Marcelou Titlovou jsem napsal Knihu o pivu (2017).

     

    Jak byste srozumitelně představil(a) svou pracovní pozici?

    Působím jako vydavatel a šéfredaktor časopisu o kvalitě piva a pivní kultuře Pivo Bier Ale. Podobný periodický titul u nás nevychází. Jsem také zakladatelem konference České pivní FORUM, odborné výstavy PBA Expo a národních degustačních soutěží Golden Bohemia se zahraniční porotou a České pivní koruny s porotou českou.

     

    Jak musí podle Vašeho názoru vypadat hotel, který si zaslouží být nejlepší?

    Pro nejlepší hotely je typická schopnost personálu vnímat velmi citlivě hosta, jeho přání i zvyklosti. Připravit mu příjemná překvapení, poskytnout klid a zážitek. Velmi důležitý je taký správný poměr ceny a kvality hotelu.